Kulaklık girişleri ya da diğer adları ile kulaklık soketleri ve kulaklık yuvaları cep telefonlarında oldukça önemli olmakla beraber sıklıkla kullanılan kısımlardan birisidir. Video izlemek, film izlemek, radyo dinlemek, müzik dinlemek veya farklı durumlarda kullanmak için kullanılan kulaklık girişi, zaman içerisinde deforme olabilir ve arıza verebilir. Sık şekilde kullanılan kulaklık girişleri bozulabilirken, aksine hiç kullanılmayarak tozlanan kulaklık yuvaları da bozulabilir.
Sık kullanıma bağlı olarak çatlayan veya eskiyen girişler, her durumda yenisi ile değiştirilmeye ihtiyaç duyar. Aksi takdirde uygulanacak diğer çözümler pek bir sonuç vermeyecektir. Fakat az kullanılarak, tozlanan ve eskiyen girişler, uygun şekilde temizlenerek tamir edilebilir. Eğer sizin de telefonunuz kulaklık girişi eskiyerek veya sık kullanıma bağlı olarak bozulduysa, yetkili bir servise başvurabilir ve kulaklık soketi değişimi isteyebilirsiniz.
Kulaklık Girişi (Yuvası) Neden Bozulur?
Kulaklık girişi birçok farklı sebebe bağlı olarak bozulabilir. Bu bozulmanın en temel sebebi hiç şüphesiz sık kullanım veya özensiz kullanımlardır. Sık kullanıma bağlı olarak kulaklık girişi eskiyecek ve zaman içerisinde değişime ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca özensiz kullanımlara bağlı olarak kulaklık soketi çatlayabilir veya daha da kötüsü kırılabilir. Bu gibi durumlarda yapılabilecek en iyi tercih, kulaklık girişinin değiştirilmesi için etkili bir servise başvurmaktır. Kulaklık girişinizin uygun şekilde değiştirildikten sonra, eskisi gibi kullanılabilir.
Telefon Kulaklık Girişi (Soketi) Değişimi Nasıl Yapılır?
Telefonun kulaklık soketi bozuldu şikayetiniz var ise yapmanız gereken ilk şey verilerinizi yedekleyerek, cihazınızın teknik servise başvurmaktır. Teknik servise cihazınız ile birlikte giderek sorununuzu belirtikten sonra servis, cihazınıza uygun orijinal ya da A standart yedek parça arayacak ve eğer ellerinde bulunuyorsa hızlı bir şekilde tamir işlemini gerçekleştirecektir.
Eğer ellerinde uygun orijinal ve a kalite yedek parça yoksa siparişini gerçekleştirecek ve ellerine ulaştığı an değişimi gerçekleştirecektir. Birçok telefonda cihazın arak kapağının sökülerek, şarj giriş kısmının lehimlerinden ayrılması ile gerçekleştirilen değişim işlemi, oldukça kısa sürmektedir. Teknik elemanın tecrübesine ve cihazın türüne bağlı olarak, maksimum 60 dakika içerisinde değişim gerçekleştirilebilmektedir.
Kulaklık Girişi (Soketi) Tamir Fiyatı Neye Göre Değişir?
Kulaklık girişi tamir fiyatı, birçok farklı faktöre göre değişiklik göstermektedir. Bu faktörler servisten servise de değişiklik gösterebilir.
Kulaklık girişi değişiminin fiyatını belirleyen genel etkenler şunlardır;
- Cihazın mali değeri,
- Cihaz için gerekli yedek parçanın dolar kurunda ücreti,
- İşçilik masrafı,
Kulaklık girişi değişiminin fiyatları bu şekilde sıralanabilir. Bu fiyatların değişim miktarları, yetkili servise göre de değişiklik gösterebilir.
Orijinal Parça ile Kulaklık Soketi Değişimi
Cihazınızın kulaklık girişi değiştirilirken, orijinal parça kullanılması oldukça büyük önem arz eder. Fakat maliyet açısından orijinal olmayan A standart parça kullanımı da tercih edilebilir. Bu yüzden daima doğru serviste, doğru teknik kişi ile doğru işlemler uygulanmalı ve cihazın parçası kaliteli olacak şekilde ilk günkü hali gibi değiştirilmelidir.
Kulaklık Yuvası Değişimi Neden Uzman Personel Tarafından Yapılmalı?
Cihazınızın kulaklık soketi değiştirilirken, daima doğru teknik servis tercih edilmeli ve teknik servisin güvenilir olması gerekmektedir. Aksi takdirde cihaz zarar görebilir veya kullanılamaz hale gelebilir. Bunun için cihazınızı doğru teknik servise götürerek, daima doğru teknik kişiye göstermelisiniz. Doğru ve tecrübeli bir teknik elemanın cihazınızı tamir etmesi, başlangıçta ve ileri vadede büyük avantajlar sağlayacaktır. Doğru kişi tarafından değiştirilen kulaklık girişi, uzun yıllar kullanılabilecek ve herhangi bir problem çıkarmayacaktır.
Çok fazla işime yaradı eğer böyle bir sorununuz varsa kesinlikle canlı olarak whatsapta yardım alın. Site güvenilir bir sitedir kimse korkmasın whatsap üzerinden iletişime geçişle bilir.